Aplec d´Agricultura Urbana

Acabem de finalitzar el primer aplec d’agricultura urbana. Han estat dos dies aprenent noves tècniques, compartint experiències de projectes molt diferents i coneixent persones diverses amb experiències diferents i enriquidores. He rebut alguns missatges que crec que resumeixen el meu estat d’ànim: “felicitats per la feina feta, ha estat genial; el proper any farem més difusió per què més gent pugui aprofitar-ho”.

Quan em pregunto què valdria la pena destacar, em venen al cap les cares de tots els que han posat el seu gra de sorra: les persones que han fet tallers i conferències i han transmès la seva parcel•la d’expertesa; els responsables de les entitats socials que ens han explicat fins a quin punt un hort pot ser un instrument de millora de la qualitat de vida; els mateixos beneficiaris dels horts socials que van fer acte de presència a l’entranyable documental de l’Hort de Les Cases; els treballadors de l’administració que intenten empènyer i innovar a través de la promoció de l’agricultura urbana a les principals ciutats; els afeccionats i famílies que han passat per l’aplec i han participat de les activitats més lúdiques; els representants dels col•lectius que gestionen horts comunitaris que ens han mostrat com un hort pot ser un instrument de canvi social i els emprenedors que proposen productes i serveis per facilitar la pràctica de l’agricultura urbana i generar activitat econòmica.

Totes les persones que han vingut han mostrat molta capacitat d’entendre punts de vista diferents i hem posat a la mateixa taula i amb un mateix objectiu persones amb experiències diferents. Ajuntar tanta diversitat ha generat sensacions i reaccions molt interessants i molt productives tal com es pot visualitzar en les conclusions dels grups de treball. Espero que sigui la llavor d’un nova xarxa que ens ajudi a obrir mires, millorar i fer que l’agricultura urbana esdevingui un moviment sòlid.

Més informació a www.agriculturaurbana.cat

La trobaràs a les categories Hort Urbà . Marca permalink.

2 Responses to Aplec d´Agricultura Urbana

  1. jmeirin says:

    Yo también soy un agricultor urbano (amateur), pero también un forrajeador urbano. Existen muchísimas especies de plantas espontáneas que podemos aprovechar en la cocina. La mayor parte de las malas hierbas que salen en nuestro huerto pueden aprovecharse, no las tiréis! Escribo sobre algunas de estas hierbas en http://www.malahierbanunca.org

    Un saludo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*