L´aranya saltadora

Us fan por les aranyes? Doncs em sap greu però són un dels grans amics dels horts. Es dediquen a atrapar i controlar les poblacions de mosques, mosquits, pugons i un munt d’insectes que poden ser perjudicials per als nostres horts.

D’aranyes n’hi ha de molts tipus i mides i totes són depredadores. Normalment les imaginem amb les seves teranyines esperant que caigui a la trampa algun insecte despistat, però n’hi ha moltes que cacen d’altres maneres, sense construir la típica teranyina. D’entre aquestes, una de les més habituals són les anomenades aranyes saltadores.

Les aranyes saltadores (aràcnids de la família del Saltícids), són aranyes petites, peludes, que es belluguen nerviosament i no tenen gaire por de la nostra presència. Tenen quatre parells d’ulls que els hi donen una visió excepcional, de quasi 360º. Amb aquesta vista s’amaguen i esperen que passi la presa a la qual atrapen amb un salt si fa falta. El mecanisme de salt és un dels més interessants de la natura ja que no tenen potes llargues com els saltamartins. Ho aconsegueixen com si fos un pistó que es dispara i permet a l’aranya saltar fins a una distància 30 vegades la seva mida.

Si voleu conservar-les, eviteu l’ús d’insecticides. Cuideu i observeu aquestes aranyes, uns éssers útils i valuosos i que són un indicador de la salut ecològica del nostre hort.

Foto: aranya saltadora a la paret del meu hort cruspint-se un pugó verd. 

aranya_saltadora

 

La trobaràs a les categories Fauna útil, Plagues . Marca permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*