Castellano || Français
Rebre el butlletí | Preguntes freqüents | L'enciam tafaner | Fòrum
Som notícia | Enllaços | Horts i blocs

19 de març de 2006

Èxit de la segona calçotada urbana

La segona calçotada supera les previsions de participació

El passat diumenge 19 de març s'ha celebrat la segona calçotada urbana. La participació ha arribat a les 240 persones, superior a les previsions que s'havien fet els organitzadors.

Tots els participants tenien alguna relació amb el cultiu en balcons o terrats. Molts eren horticultors urbans que cultiven hortalisses en algun barri de Barcelona. També van assistir bastantes famílies de les escoles CEIP Torrent d'En Melis i Escola Pía de St. Antoni, que utilitzen l'hort urbà com a recurs a les seves classes. Aquestes escoles van col·laborar exposant alguns dels seus treballs. També va ser molt nombrosa la participació de gent gran i un centre de discapacitats.

Durant l'acte es van realitzar diferents tallers

Aquest any s'han afegit els tallers de realització de planter i el de pepet el gespet a més dels habituals tallers de l'horturbà, de dibuix infantil, cuina solar i realització de la salsa dels calçots.

Al final del matí, un grup d'animació infantil va amenitzar l'espera als infants que estaven la plaça. Els nens van haver de buscar el calçot dansaire que es volia escapar de les brases.

Es van recollir més calçots que mai

Tot i que molts dels participants no havien plantat calçots o ja se'ls havien mejat, els agricultors urbans van aportar gran quantitat de la seva collita, al voltant de 600 calçots. Com sempre la participació i la complicitat de tots els assistents va ajudar a que tots els actes fossin un èxit.

Pla d'ambientalització de la festa

La festa va tenir el seu propi pla d'ambientalització. Quasi tot el material era reutilitzable per aconseguir la generació del mínim de residus en els tallers i també durant el dinar. Alguns dels tallers es feien reutilitzant envasos de plàstic com a contenedors de cultiu. També hi va haver recollida selectiva de residus dels tallers i la cuina.

Taller de planter
Les escoles van participar exposant alguns dels seus treballs

La companyia d'animació infantil Laurence&Helen va amenitzar el matí
La gran quanitat de participants va originar molta cua per recollir el dinar
Més participació de les escoles
El taller de salsa va tenir molt d'èxit i va sortir molt bona
La cuina
No va faltar una mica de música per amenitzar la festa
Cal agrair als voluntaris que van col·laborar en la cuina
Una mostra de calçots per collir
Taller de dibuix