Castellano || Français
Rebre el butlletí | Preguntes freqüents | L'enciam tafaner | Fòrum
Som notícia | Enllaços | Horts i blocs

calendari escolar

Recomanacions per a l'hort escolar

  1. Fer cultius fàcils i ràpids com enciams, raves, rúcola,... els alumnes veuran els resultats i millorarà la motivació.
  2. Començar aviat: sembrar les primeres setmanes del curs permetrà tenir un hort molt ufanós durant tot l'hivern. Si sembrem massa tard el fred i la menor radiació solar enlenteixen el creixement de les plantes.
  3. Impliquem a les famílies: els nens poden fer planter per a cultivar-lo a casa durant l'estiu, convidar a col·laborar a algun pare o avi agricultor, organitzar un tast de verdures de l'hort, o una calçotada amb col·laboració amb l'AMPA,...
  4. Els problemes són oportunitats per aprendre: si una plaga se'ns menja totes les cols podem centrar l'aprenentatge en observar el cicle de l'insecte, observar els ous, les larves i buscar-ne informació,...
  5. Combinem plantes aromàtiques: són espècies rústiques i poden ajudar a controlar plagues i afavorir la presència d'insectes pol·linitzadors. A més, podem fer activitats interessants com el joc d'endevinar les olors, fer preparacions, etc.

El calendari escolar

Abans de començar cal que planifiquem els cultius de tot l'any i organitzem les tasques i els espais de l'hort. A la següent taula us proposem unes pautes per a la planificació:


Exemples de calendaris

Abans de començar cal que planifiquem els cultius de tot l'any i organitzem les tasques i els espais de l'hort. A la següent taula us proposem quatre exemples de combinacions de cultius de setembre a juny.Fixeu-vos que la proposta inclou combinar cultius, per exemple ceba i enciam. Això permet aprofitar millor l'espai i tenir dues collites, primer la del cultiu més ràpid (enciam en aquest cas) i després la del cultiu de cicle més llarg (ceba).